Теми, в обговоренні яких я більше ніколи не братиму участь

Все, з мене досить! Я, нарешті зрозумів, що беручи участь в обговореннях та дискусіях з певних питань, я лише роблю свій внесок в розвиток ворожнечі між різними частинами населення цієї країни. Толку з цього ніякого. Тільки негатив. Можливо, хтось скаже, що так не можна – мовчати, але я бачу, що іншого виходу, окрім як дати змогу часу розставити усе по місцях – немає. Інакше ми всі станемо жертвами політичних ігор.

Бо чомусь ніхто зараз, навіть ті, з ким час від від часу воювали, не скаже, що козаки були бандитами. Ніхто не заперечує, що ті були героями і захищали свою країну. Хоча, якщо дивитися прагматично, останніх можна назвати і бандитами і політичними проститутками, але все ж таки вони були Військом, яке захищало свою землю. А керівники того війська були просто гарними політиками і знали де і коли і з ким краще дружити і проти кого воювати, аби твоя земля лишилася вільною…

Чомусь ніхто не згадує про 39-й рік у Польщі, коли наші доблєстниє радянські війська разом німцями поневолювали нашого західного сусіда. А факт існування СС-Галичина вже кидає ярлик фашистів на всю УПА.

І чому ті, по чиїй столиці ходять сотні скінхедів (яких, є підозри, фінансують політичні кола, близькі до влади), обвинувачують нас у фашизмі?

Та шо там казати, у кожного своя правда. Але я ніколу не зміню своє точки зору на те, що ті, хто захищає свою домівку і свою землю від тих, хто виселяє мирне населення з їх рідної землі, катує, вбиває і засилає до Сибіру – такі ж захисники, як і ті, хто не мав власної точки зору і просто захищав свою, нехай трохи іншу – рядянську Батьківщину.

Але так само не поміняє свою точку зору і той, хто вважав і вважите й надалі Україну – частиною Рассєї, Крим – одвічно російським, українців – бидлом… Той і надалі малюватиме ось такі карти…

А чуваки з Сімферополів і Севастополів, маючи українське громадянство, і надалі радо писатимуть огидні коментарі під подібними шедеврами…

І я мабуть до самої сметрі ніколи не зрозумію, чого вони, сидячи в Україні і розповідаючи про те, як в Росії все класно і який Путін маладєц, а Ющ мудак і фашист, до сих пір сидять тут і не пи.дують на свою батьківщину їсти квашену капусту?

Тому спілкуватися на подібні теми – значить допомагати довбаним політикам цих двох держав у тотальній деградації суспільства.

Я не хочу бути до цього причетним. Тож, я не братиму більше участі в цих та інших подібних темах. Якщо ж справа зайде надто далеко, я думаю, онуки воїнів УПА розставлять усе по своїх місцях…

P.S. Оскільки це мій останній пост, в якому я ще можу говорити на ці теми 🙂 , то приведу лінк на статтю про аналог естонського УПА та, знову ж таки, втручання нашого східного сусіда:
http://pk.kiev.ua/world/2008/08/02/093706.html

  • sumnamelodiya

    я от теж намагаюсь не сприймати всерйоз всякі ці суперечки з українофобами.
    а з нашими севастопольцями і справді важко говорити на подібні теми :-((
    коли на місцевій площі під час виступу СКАЮ соліст групи між піснями розмовляє з глядачами українською, а хтось з людей кричить “гаварі па-русскі!”, якось соромно стає за своє місто. я вже не кажу, що було тут в 2004-му році…брр
    а ще ці “пам”ятникові війни”, ех…

    але мені здається, що через кілька поколінь ситуація зміниться на краще.
    в будь-якому разі я в це вірю 🙂

  • hellveen

    З такими людьми просто не варто говорити, я це теж поняв після перепалки у власному ЖЖ з одним психічнохворим із Севастополя.
    вони не їдуть в росію, бо крим – це їх “ісконно русская зємля”!
    тому і я практично перестав брати участь в подібних дискусіях, тим самим менше засираючи інтернет-простір своїми байтами нікому не потрібного тексту.