Свободу чесним?

Ріcпект журналістці. Сказала все те, що я тримав у себе в голові.. Я захоплений кампанією, яку організувала громадськість на захист родини Павличенків. Я навіть не ставлю сам собі питань на кшталт “Звідки ресурси?”, “Кому це вигідно?” і “Чому саме Павличенки? У нас що, лише вони одні сидять за злочин, який не скоювали?”. Якби я намагався шукати відповіді на ці питання, я б протирічив сам собі і власному досвіду: я знаю, як це, коли ти хочеш аби біля тебе не курили, а тобі кажуть: “А шо, тільки я тут курю? І взагалі, он завод дивись у вікні димить, він набагато більше повітря псує!”. Писав вже про подібне.

Але я ніколи не підтримував акцій на захист батька і сина. З однієї простої причини. Я ніколи не дізнаюся правди. Я, як і тисячі тих, що ходять на ці акції, мало що насправді знаю про все те, що відбулося. І мені дійсно дуже дивно бачити, як люди, в тому числі відомі, можуть легковажно вирішувати, на чийому вони боці. Шкода, звісно, якщо виявиться, що Павличенки дійсно не винні, а я простояв в стороні. Але просто намагатися повірити на слово знайомим, віддатися інтуіції чи вірити у те, що добро за нами – цього мало. І погодьтеся, набагато цинічніше – іти і підтримувати, можливо, дійсно справжніх убивць…

  • LaSet

    По твоїй логіці, звідки я знаю, що це не ти? Я ніколи цього не дізнаюся і тому вважатиму тебе вбивцею???

    Є певні факти на основі яких і роблять люди висновки і пам'ятай, що людина невинна поки недоведено зворотнього, доведено, а не сфабриковано як у випадку Павлюченків

    • Mixa

      Не розумію, до чого твої посилання на презумпцію невинуватості. Я десь сказав, що вважаю їх вбивцями? Я – лиш людина, яка намагається розібратися.

      Я просто здивований, що тисячі людей впевнені в тому, що справу сфабриковано і ці люди невинні, а я не бачу чітких аргументів, які б мене переконали у цьому. Запитав у людей, а отримав на фейсбуці купу агресивних коментів і, головне, ніхто так і не пояснив мені, чим він керувався, коли пристав на бік позиції, що батько і син таки не винні. Те, що у нас суди продажні чи суддя, як мені написали, їздить на “Порше”, не означає, що всі, хто потрапляє на лаву обвинувачених – невинні. Але як би там не було, дивно бачити, що захисники Павличенків сприймають мене як опонента.

  • наталя

    і я маю сумніви. і мене щось стримує. і мене багато чого дивує і викликає запитання. і я не хожу на ці акції.

  • log2309

    Треба їх на детектор брехні.