Простий веб-магазин (на прикладі WordPress)

Одразу попереджаю, це не аяксова “корзина”, яка вміла б складувати товари, розраховувати підсумкову ціну, редагувати замовлення тощо. Мій варіант дуже простий. Але зважаючи на те, що існує багато сайтів. які виконують лише роль каталога товарів, а замовленння в них відбувається шляхом заповнювання звичайної контактної форми (тобто без усіляких “корзин”) моя ідея, можливо, видасться власникам цих ресурів доволі цікавою. До того, ж вона чудово підійте для магазинів, які продають унікальні товари (ті, що існують в єдиному екземплярі – наприклад, як це роблять власники сайту Прекрасна.com.ua).

Принцип роботи. На сторінці товару є посилання типу “Замовити”. Веде воно на контактну форму. Але посилання не просте, а таке, що при переході на сторінку з контактною формою передає новій сторінці певні дані. Наприклад, код товару. Чи назву. Чи те і інше. А форма вже “ловить” ці дані і виходить, що користувач потрапляє на сторінку з уже заповненою інформацією про замовлення (йому не треба вписувати назву товару, його код, ціну… – все що ви запрограмуєте) і вашому майбутньому клієнту лишається лише додати власні контакті дані.

Реалізація на базі WordPress.

1. У місці виводу інформації про товар тулимо посилання типу:

&lt;a href=&quot;/zamovl/?part_id="&gt;<span>Замовити</span></a>

Як ви зрозуміли. це посилання передасть у форму (яка знаходиться за адресою www.нашсайт.домен/zamovl/) заголовок посту, фактично – назву товару. Бажаючі розширити функціонал можуть погратися з custom fields і передавати їхні значення.

2. Встановлюємо плагін Cforms (хоча ви його мабуть і так вже давно використовуєте 🙂 ) для створення нашої форми замовлення. Важливо: саме під форму замовлення має використовуватися форма з id 1 (Принамні, я не зміг зробити те, що хотів, вкористовуючи інші форми. Можливо, через небажання досліджувати документацію по СForms), тож, якщо ви використовуєте цей плагін уже давно і вже вже встигли понастворювати купу інших форм, то просто зробіть клон першої форми і використовуйте її як і раніше з новим айді, а звільнену форму переробіть під замовлення: створіть бажані поля, а для полів, які мають приймати дані, в назві поля вставляємо приблизно таке:

Замовлення | %%part_id%%

3. Створюємо шаблон сторінки, в якому замість виводу контенту, вставляємо наступний код:

 

Цей код має показати на сторінці нашу першу форму і “упіймавши” передане значення part_id, внести його у відповідне поле. Наостанок, створюємо сторінку з адресою, вказаною у посиланні (нашсайт.домен/zamovl/) і… вуаля!

Робочий приклад можна знайти на сайті www.prekrasna.com.ua.

  • Соломія

    о, кльова штука – я саме збиралась робити щось таке, тільки на іншу тему – продавати фенічки))
    ти стаєш все кориснішим))

    • Mixa

      Ти така мила! 🙂

  • Соломія

    🙂

    в тебе модерація?

    • Mixa

      для першого комнтаря з невыдомоъ електронки – так…

  • Максим Бабяк

    хороша реалізація