Генеалогічна експедиція до Польщі

Це була перша в моєму житті закордонна подорож, якщо не рахувати поїздку до Москви. Польщу я вибрав не тільки тому, що це найближча як територіально, так і ментально, європейська країна, що гарно підходить для початку самостійних подорожей світом. Була ще одна причина…

Фото з сайту onephoto.net

Лютовіска, чи Летовище по-нашому

Колись це місце було українським селом, в якому народилися і жили два моїх діди.

В 1951 році усіх українців виселили, розслеливши по півдню України. І вже мої батьки та я народилися в Дудчанах, що на Херсонщині.

Стаття про це тувочки:
http://dudchany.org.ua/boyky-na-hersonschyni/

Це мій дід десь у 40-х рр. минулого столітя. На задньому плані - вже знайомий нам костьол 🙂

А ось і я на фоні того-таки костьолу...

Ну, і трішки фоток…

  • chrishoneybee

    а моя бабця в хуторі Добра в Польщі народилась, їх виселили в рамках операції "Вісла", осіли на Тернопільщині. вона вже давно мріє туди з'їздити… треба би здійснити ту мрію!

  • onukjurij

    Молодець! У мене давно є мрія копнути глибше і поїхати подивитися все ні як не викрою часу!!! Фото це добре де коментарі до фото і трішки історії??? Ділися тим що вдалося дізнатися!

  • Владимир Козлов

    Я родился в этом селении 28 февраля 1950 г.В то время это было село Шевченково(смотри карту 1951года).О том, что моё родное село отошло на территорию Польши знал с самого детства,но о том,что оно сейчас называется Лютовиска узнал только сейчас.Мой адрес и место рождения(свидетельство о рождении от 28.02.1950) с.Шевченково,Ново-Устрицкий район,Дрогобыческая область.Новые Устрики тоже в Польше.

    • Mixa

      Володимире, а де ви проживаєте в даний момент? Куди ви переїхали після відселення з села?

  • александр

    добрый день у меня бабушка из селашевченково и отец может мы все родственники?